Sport

Giorgio vraagt oma welk land hij moet supporten tijdens de Afrika Cup

foto: CAF Online
  1. Newschevron right
  2. Giorgio vraagt oma welk land hij moet supporten tijdens de Afrika Cup

De Afrika Cup gaat aanstaande vrijdag al van start in Egypte. Vanessa weet 100% zeker dat ze Ghana gaat steunen, maar Turn Up!-collega én voetbalfan Giorgio heeft nog geen idee wie hij gaat supporten. Hij komt uit Suriname, maar waar in Afrika liggen zijn roots precies? Om dat te ontdekken belde Giorgio met zijn oma. Misschien weet zij welk uit welk Afrikaans land ze oorspronkelijk komen.

DNA-test en slavenregisters

De oma van Giorgio heeft ooit opgezocht van welke plantage ze afkomstig zijn. Helaas heeft dat nooit de naam van een Afrikaans land opgeleverd. In de FunX App tipten luisteraars daarom andere mogelijkheden zodat Giorgio toch zijn roots kan ontdekken. Zo zou de FunX-dj een DNA-test kunnen doen en luisteraar Johnny adviseerde Giorgio om zijn achternaam op te zoeken in slavenregisters.

Marokko, Algerije en Egypte

Mocht Giorgio zijn roots niet ontdekken, dan heeft FunX-luisteraar Mo wel een tip voor hem in de FunX App: "Ik vind dat we als Nederlandse volk Marokko moeten steunen tijdens de Afrika Cup!" Dat komt natuurlijk door de inbreng van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi. Luisteraar Billel zegt dat Algerije onze Giorgio ook van harte welkom zou heten en volgens Juliano staat Egypte ook open voor de FunX-dj!

{instagram https://www.instagram.com/p/ByVD6kKIGN6/ }

Ster advertentie
Ster advertentie