Sport

ADO Den Haag-voetballer Kairan (Max) Wang (15) overleden bij tragisch ongeval

foto: ADO Den Haag
  1. Newschevron right
  2. ADO Den Haag-voetballer Kairan (Max) Wang (15) overleden bij tragisch ongeval

Kairan (Max) Wang, een 15-jarige jeugdspeler bij ADO Den Haag, is om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat maakte de club vandaag bekend.

ongeloof en machteloosheid

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi schrijft op de site van ADO Den Haag: “Vol ongeloof en machteloosheid werden we afgelopen week opgeschrikt door het dramatische bericht over Max. Een zeer sociale en gewaardeerde jongen, die zowel op als naast het veld in de bloei van zijn leven was."

"Het is verschrikkelijk, niet te bevatten en raakt ons allen hard. Onze gedachten zijn bij de familie, vrienden, stafleden en teamgenoten van Max. Vanzelfsprekend zal ADO Den Haag er alles aan doen om hen zo goed mogelijk te ondersteunen. We hebben de uitdrukkelijke wens van de familie om een aantal dagen te wachten met het brengen van dit nieuws uiteraard gerespecteerd.”

Vanuit china naar nederland

Max verhuisde zo'n 5,5 jaar geleden naar Nederland vanuit China. In Nederland voetbalde hij eerst bij DHC Delft en daarna bij HBS Craeyenhout. In 2017 maakte hij de overstap naar de jeugd van ADO Den Haag. Daar zou hij aan zijn vierde seizoen beginnen.

diepe rouw

De club is 'in diepe rouw'. "We spreken de grootst mogelijke vorm van steun uit aan de familie en nabestaanden van Max. [...] De gedachten van eenieder bij ADO Den Haag zijn en blijven bij Max, zijn familie en zijn nabestaanden"

Ster advertentie
Ster advertentie