Sport

'Manchester United ontslaat Ole Gunnar Solskjaer'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Manchester United ontslaat Ole Gunnar Solskjaer'

Manchester United neemt afscheid van Ole Gunnar Solskjaer, dit schrijven diverse Engelse media. Het bestuur heeft zaterdagavond in een crisisberaad besloten om de Noorse manager te ontslaan. Clubeigenaar Joel Glazer moet de beslissing om het officieel te maken nog goedkeuren.

Nederlaag

Het ontslag volgt na de nederlaag die Manchester United zaterdag leed bij Watford (4-1). Solskjaer verontschuldigde zich hiervoor bij de fans van United. Hij noemde de uitslag 'beschamend en gĂȘnant'.

18 jaar betrokken

Toch was Solskjaer zelf niet van plan om op te stappen. "Ik zet me altijd in voor deze club, dat doe ik al 18 jaar, zolang ik bij de club ben betrokken. We communiceren op een duidelijke manier met elkaar. Als de club overweegt iets te doen, dan is dat tussen mij en de club", zei de Noorse trainer vlak na de wedstrijd.

Besluit bestuur

Manchester Evening News en Times Sport schrijven dat er zaterdagavond is besloten om Solskjaer de laan uit te sturen. Volgens het bestuur moeten ze nu actie ondernemen, mochten ze nog iets van het seizoen willen maken. The Times neemt aan dat Solskjaer een jaarsalaris meekrijgt, wat gelijkstaat aan een bedrag van ongeveer negen miljoen euro.

Ster advertentie
Ster advertentie