Naar homepage
Sport

Ibrahim Afellay stopt met voetballen: "Het is mooi zo"

bron: NOS Studio Voetbal
  1. Newschevron right
  2. Ibrahim Afellay stopt met voetballen: "Het is mooi zo"

Oud-international Ibrahim Afellay gaat definitief stoppen met voetballen. Dat maakte de 34-jarige Utrechter gisterenavond bekend bij NOS Studio Voetbal. "Ik had het al een tijdje in m'n hoofd. Ik heb uiteindelijk de beslissing genomen en ik heb er vrede mee."

'Het is mooi zo'

Afellay zat al sinds de zomer zonder club. Na zijn vertrek bij PSV kreeg hij nog wel wat aanbiedingen, maar daar zat niks tussen wat hem kon overtuigen. "Ik wilde nog wel een jaar verder, maar niet ten koste van alles. Hetgeen wat ik wilde is niet voorbij gekomen, dus het is mooi zo", vertelt hij in de uitzending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niks veranderd

Terugblikkend op een mooi moment uit zijn carrière, de goals tegen Feyenoord in een van zijn eerste wedstrijden, merken de andere mannen aan stafel op dat Ibi niks is veranderd vergeleken met jaren geleden. Afellay kon het vervolgens niet laten om even te verwijzen naar de viral beelden van Dirk Kuyt: "Dat kan Dirk Kuyt niet zeggen hè! Daar heeft Bob de Bouwer aardig huisgehouden."

PSV en FC Barcelona

Afellay groeide op in de Utrechtse wijk Overvecht en maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut bij PSV. Daar bewees hij zichzelf al snel als groot talent. Hij won de beker en vier landstitels voor hij een transfer maakte naar FC Barcelona, waarmee hij in 2011 de Champions League won. Ook speelde de middenvelder in 53 interlands voor het Nederlands elftal waarin hij in totaal 7 doelpunten scoorde. Verder speelde hij nog bij Schalke 04, Olympiakos en Stoke City.

Na een periode vol blessures keerde Ibi in 2019 terug bij PSV, al was het nog maar de vraag of hij helemaal fit genoeg was. Zijn laatste wedstrijd speelde hij iets meer dan een jaar geleden, op 26 januari 2020 tegen FC Twente.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie