Sport

Voetballer El Ghazi mag weer spelen voor Mainz: "Afstand genomen van bericht"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer El Ghazi mag weer spelen voor Mainz: "Afstand genomen van bericht"

Voetballer Anwar el Ghazi heeft van zijn voetbalclub Mainz een waarschuwing ontvangen, nadat hij een pro-Palestijns bericht op Instagram deelde. De voetballer werd op non-actief gezet, maar uit een verklaring van de club blijkt dat hij weer mag spelen.

Waarschuwing

De Duitse voetbalclub Mainz heeft vandaag gemeld dat Anwar el Ghazi een waarschuwing heeft ontvangen, nadat hij onlangs een pro-Palestijnse post deelde op Instagram. "El Ghazi heeft in verschillende gesprekken met het bestuur van de club afstand genomen van zijn bericht op zijn Instagram-kanaal, dat hij zelf al na een paar minuten verwijderde”, laat de voetbalclub in een verklaring weten. “Hij betreurde de publicatie en de negatieve impact ervan, vooral voor de hele club.” Zijn berichten zouden naar eigen zeggen niet juist geïnterpreteerd zijn.

Volgens het bestuur trekt de voetballer het bestaansrecht van Israël niet in twijfel en distantieert hij zich van alle 'terroristische daden' die Hamas onder andere zou uitvoeren. De club laat weten dat El Ghazi snel weer terug zal keren.

"Onacceptabel"

El Ghazi deelde onlangs een bericht, waarin de tekst "from the river to the sea, Palestine will be free" stond. Al snel werd het bericht verwijderd, nadat hij hier veel negatieve reacties op kreeg. Zo ook door zijn club Mainz dus die zijn bericht "onacceptabel" vond.

Ster advertentie
Ster advertentie