Sport

WK begint rampzalig voor Marokko: 6-0 onderuit tegen Duitsland

1. Newschevron right
  2. WK begint rampzalig voor Marokko: 6-0 onderuit tegen Duitsland

Marokko heeft woensdag de eerste wedstrijd in Groep H verloren. De Atlas Leeuwinnen, die voor het eerst meedoen aan het WK voetbal voor vrouwen, gingen met 6-0 onderuit tegen Duitsland.

1-0 achterstand na verkeerde pass

Al in de 11e minuut opende Duitsland de score nadat Marokko de bal te makkelijk verspeelde. Via een perfecte voorzet van Kathrin Hendrich, die de keeper van Marokko volledig miste, kon spits Alexandra Popp zonder enkele problemen de bal binnenkoppen.

Eerste schot Marokko

Het eerste schot op doel van Marokko kwam in de 23ste minuut na een keiharde pegel buiten het zestienmetergebied van Ghizlane Chebbak. Helaas voor Marokko was het schot te centraal om de Duitse keeper Merle Frohms in moeilijkheden te brengen.

Buitenspelgoal

In de 32e minuut was de schrik groot voor de Marokko-fans. De Duitse Sara Daebritz kwam na een steekbal alleen voor de keeper te staan en lobde 'm perfect binnen. Gelukkig voor Marokko ging de vlag van de assistent-scheidsrechter al gauw omhoog: buitenspel.

Tweede goal Duitsland

Een aantal minuten later moest Marokko een hoekschop weggeven na een goede actie op de linkerflank van Klara Bühl. Diezelfde Bühl besloot de hoekschop in de 39e minuut te nemen en legde de bal perfect klaar voor spits Alexandra Popp, die tussen twee Marokkaanse spelers haar tweede binnenkopte.

Hoewel Marokko voor een onmogelijke opdracht kwam te staan, bleven de Atlas Leeuwinnen strijden. Net na de 2-0 zorgde Marokko voor gevaar na een geweldige steekbal van Rosella Ayane, die Chebbak alleen op de keeper afstuurde. Chebbak probeerde om de keeper heen te lopen, maar dat mislukte, waarna de scheidsrechter op het fluitje blies: buitenspel. Na de herhaling bleek het uiteindelijk geen buitenspel te zijn, wat extra zuur was voor Marokko.

Rampzalig begin tweede helft

De tweede helft begon meteen rampzalig voor Marokko. Al binnen één minuut kwamen de Atlas Leeuwinnen op een 3-0 achterstand. Duitsland scoorde nadat de bal via een scrimmage voor de voeten van linksbuiten Bühl terechtkwam. Bühl, die een van de beste aan de kant van Duitsland was, kon de bal makkelijk binnentikken.

Toch geen 3-1

De eerste grote kans voor Marokko kwam in de tweede helft in de 52ste minuut. Nadat de Atlas Leeuwinnen snel en mooi de bal rond tikten, werd spits Anissa Lahmari in gelegenheid gebracht om de bal perfect in de kruising te plaatsen. Het zorgde tevergeefs voor luid gejuich vanuit het publiek, want even later ging de vlag omhoog voor buitenspel.

Nachtmerrie nog groter na eigen goal

De nachtmerrie van Marokko werd in de 55ste minuut nog groter. Na een voorzet van Duitsland kopte Elodie Nakkach onder de bal door, waarna de bal voor de voeten verdediger Hanane Ait El Haj terechtkwam. Ait El Haj raakte de bal compleet verkeerd en tikte 'm in eigen goal: 4-0.

Opnieuw een eigen goal

Alsof het niet erger kon, werd het ook nog eens 5-0 in de 79ste minuut, opnieuw door een eigen goal. Dit gebeurde na een hoekschop van Duitsland, waarbij de bal via een kluts op doel afging. Linksback Zineb Redouani, die op de lijn stond, probeerde de bal weg te werken, maar tikte 'm per ongeluk in eigen goal.

Net voor het einde van de reguliere speltijd sloeg Duitsland weer meedogenloos toe door een goal van Lea Schuller, die voor de 6-0 zorgde. Daarmee werd ook de eindstand bepaald.

Nog twee wedstrijden

Hoewel Marokko heeft verloren, betekent het niet dat ze kansloos zijn om de groepsfase door te komen. Op 30 juli nemen de Atlas Leeuwinnen het op tegen Zuid-Korea en op 3 augustus tegen Colombia. Als ze die twee wedstrijden weten te winnen, maken ze nog een goede kans om door te gaan naar de achtste finales.