Sport

Zo veranderde een Pakistaanse probleemwijk in een WK-wijk

  1. Newschevron right
  2. Zo veranderde een Pakistaanse probleemwijk in een WK-wijk

In één van de armste wijken in de hoofdstad van Pakistan - Lyari Town - draait alles de komende weken om het wereldkampioenschap. De bewoners hebben de muren beschilderd met de hoofden van beroemde voetballers en de vlaggen van verschillende deelnemende WK-landen hangen uit in Karachi. Het ziet er zo gezellig uit met al die Mexicaanse, Duitse en Peruaanse vlaggen dat je bijna zou denken dat het WK dit jaar in Pakistan plaatsvindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ontstaan voetbalgekte

Lyari Town staat bekend als een probleemwijk, maar rondom het wereldkampioenschap is de sfeer volgens een video van AJ+ compleet anders. Dat heeft allemaal te maken met de voetbalgekte die enkele jaren geleden ontstond, toen de Braziliaanse trainer Pereira langskwam in de wijk. Hij vond dat er enorm getalenteerde voetballers rondliepen en dat compliment heeft de hele wijk goed gedaan. Sindsdien is dit dé buurt voor voetballiefhebbers.

Salah

De mensen uit Lyari Town steunen niet één specifiek land, maar verschillende teams. En blijkbaar heeft Mohamed Salah ook hier de harten weten te veroveren. Ze zouden natuurlijk Pakistan kunnen steunen, maar op een WK wordt dat een moeilijk verhaal. Het Aziatische land wist zich nooit eerder te kwalificeren voor een wereldkampioenschap.

Ster advertentie
Ster advertentie