Sport

Topverdediger Nathan Aké verlengt contract bij Manchester City

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Topverdediger Nathan Aké verlengt contract bij Manchester City

Het contract van Oranje-international Nathan Aké bij Manchester City is vandaag met twee jaar verlengd. Dat meldt de voetbalclub uit de Engelse Premier League. De top-verdediger is hiermee tot medio 2027 gegarandeerd van een plek in het team. Met het vernieuwde 'megacontract' beloont Manchester Aké met een salaris van 185.000 euro per week.

Megacontract

Het contract van de 28-jarige Aké zou pas in 2025 aflopen. Toch lieten onder meer De Telegraaf en het AD onlangs al weten dat de voetballer waarschijnlijk een megacontract zou ondertekenen. Hiermee schrijft hij niet alleen twee jaar extra bij zijn tijd bij Manchester. The Athletic schrijft dat de verdediger zijn salaris ook zou opschroeven van 150.000 euro naar 185.000 euro per week.

Beste club ter wereld

Op de website van City laat Aké weten blij te zijn met de verlening van zijn contract. "Dit is de beste club ter wereld, daar twijfel ik niet aan", begint hij zijn statement. "Ik ben er iedere dag trots op dat ik het shirt van Manchester City mag dragen. Ik word hier nog elke dag beter." De verlening van het contract is volgens Aké een mooie kans. "Ik zit in de fase van mijn carrière waarin ik me de komende jaren wil blijven ontwikkelen en dat kan hier zeker."

Manchester City is net zo blij met Aké, als de verdediger met de club. In het statement vertelt de club dat Aké een van de meest betrouwbare spelers in het team is. De Engelse topclub won afgelopen seizoen drie competities: de Premier League, de FA Cup en de Champions League. Aké kwam kwam hierbij maar liefst 41 keer in actie voor City en de verdediger wist zelfs drie keer te scoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bedankt

Aké bedankt zijn fans en de club voor het vertrouwen, maar wil daarnaast vooral zijn dank uitspreken naar zijn trainer. "Pep (Josep Guardiola, red.) is de beste trainer ter wereld. Hij is een genie dat me anders naar het spelletje heeft laten kijken. Dat ik langer met hem mag blijven werken, voelt als een voorrecht. Ik ben hem heel dankbaar voor alles wat hij voor mij heeft gedaan, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vroege carrière Aké

Aké begon zijn jeugdcarrière bij ADO Den Haag en Feyenoord voordat hij op zestienjarige leeftijd naar Chelsea ging. Hij werd echter nooit een vaste waarde bij de Londense club en werd uitgeleend aan Reading, Watford en Bournemouth. In 2017 maakte hij de definitieve overstap naar Bournemouth, waar hij uitgroeide tot een van de beste verdedigers in de Premier League. In 2020 trok Manchester City hem aan voor 45 miljoen euro.

Gewaardeerde kracht

In de beginperiode onder Guediola was Aké niet zeker van veel speelminuten, maar inmiddels is hij een belangrijke pion van de Spanjaard. De verdediger won tot op heden zes prijzen met City. Ook bij het Nederlands elftal is Aké inmiddels een gewaardeerde kracht. Hij staat op 37 interlands.

Ster advertentie
Ster advertentie