Sport

Al-Hilal biedt recordbedrag van 300 miljoen euro voor Kylian Mbappé

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Al-Hilal biedt recordbedrag van 300 miljoen euro voor Kylian Mbappé

Al-Hilal uit Saoedi-Arabië heeft een formeel bod ingediend voor Kylian Mbappé. Het gaat om een bedrag van 300 miljoen euro, meldt transferexpert Fabrizio Romano. Als het bod geaccepteerd wordt, zou het de duurste transfer in de geschiedenis van het voetbal betekenen.

Record

Eerder gingen er al geruchten rond over een bod van 200 miljoen vanuit Al-Hilal, waar nu dus nog eens 100 miljoen bij is gekomen. Het zou het transferrecord in het wereldwijde voetbal verbreken, dat nu nog op naam staat van Mbappé's ploeggenoot Neymar, die in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap maakte naar PSG.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Contract

Romano meldt dat Al-Hilal en Mbappé nog niet met elkaar in contact zijn geweest en het is niet duidelijk hoe de Fransman tegenover een transfer staat naar het Midden Oosten. Wel is bekend dat het zijn droom is om bij Real Madrid te spelen.

De Saudische club heeft daarom een interessant voorstel voor Mbappé: een contract van een jaar waarbij de speler 700 miljoen euro aan salaris zou ontvangen, of een contract van twee jaar met een speciale clausule waarbij hij na een jaar naar Real Madrid zou kunnen vertrekken. Mbappé zou tot 31 juli hebben om over een overstap na te denken.

Vertrek bij PSG

De geruchten over een vertrek van Mbappé bij PSG gaan al langer rond. De sterspeler heeft bij de club aangegeven zijn nog één jaar durende contract niet te gaan verlengen. PSG wil echter koste wat kost voorkomen dat Mbappé volgend jaar gratis de deur uitloopt en dus is hun standpunt: bijtekenen of nu vertrekken.

Ster advertentie
Ster advertentie