Up 2 Date

'Mbappé wil niet verlengen bij PSG en wordt aankomende zomer verkocht'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Mbappé wil niet verlengen bij PSG en wordt aankomende zomer verkocht'

Het ziet ernaar uit dat Kylian Mbappé zijn voetballoopbaan bij een andere club zal voortzetten na afloop van zijn contract bij Paris Saint-Germain (PSG). De Franse sterspeler heeft in een brief aan de clubleiding van PSG laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen.

Lastige keuze

Mbappé heeft in zijn contract bij PSG, dat in de zomer van 2024 afloopt, een optie om met een seizoen te verlengen. In een brief aan de clubleiding laat hij echter weten dat hij daar geen gebruik van wil maken, wat betekent dat hij in de zomer van 2024 transfervrij de deur uit kan lopen, zo meldt l'Equipe. Daarmee stelt de Franse sterspeler zijn club voor een lastige keuze. Als PSG nog iets wil verdienen aan Mbappé dan moet hij deze zomer nog verkocht worden aan een andere club. Doet PSG dat niet, dan vertrekt hij gratis naar een andere club. Volgens l'Equipe kiest de club voor de eerste optie en wordt Mbappé aankomende zomer nog verkocht.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Mbappé heeft aangegeven te willen vertrekken bij PSG. Zo heeft hij in meerdere interviews gezegd dat het zijn droom is om bij Real Madrid te spelen. Vorig jaar leek zijn droom eindelijk realiteit te gaan worden, maar een verbeterd contract bij PSG stak daar een stokje voor.

Ook Neymar vertrekt wellicht

Mbappé is niet de enige sterspeler die wil vertrekken bij PSG. Ook Neymar lijkt de overstap te gaan maken naar een andere club, al is nog niet bekend welke club dat zal zijn. De Braziliaan kampt al een tijdje met een blessure.

'Niet naar mijn zin'

Eerder verliet sterspeler Lionel Messi PSG al na twee seizoenen. De Argentijn zei zich niet gelukkig te hebben gevoeld bij de Franse topclub. "Ik had het niet naar mijn zin en dat beïnvloedde ook mijn gezinsleven. Ik miste ook veel van het leven van mijn kinderen op school. In Barcelona zocht ik hen op, maar hier deed ik dat veel minder." Messi heeft PSG inmiddels ingeruild voor het Amerikaanse Inter Miami.

Ster advertentie
Ster advertentie