Sport

Mbappé overwoog te stoppen bij Frans elftal vanwege racisme na gemiste strafschop

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mbappé overwoog te stoppen bij Frans elftal vanwege racisme na gemiste strafschop

Kylian Mbappé dacht er vorig jaar aan om te stoppen bij het Frans elftal. Naar eigen zeggen had dat te maken met de racistische opmerkingen na de uitschakeling van Frankrijk op het EK en niet met zijn gemiste strafschop tegen Zwitserland.

"Hij was erg gefrustreerd"

Noël Le Graët, de voorzitter van de de Franse voetbalbond FFF, zei afgelopen zondag in gesprek met de Franse weekblad Le Journal du Dimanche dat Mbappé na het EK een punt wilde zetten achter zijn interlandcarrière. Volgens Le Graët sprak hij de Franse sterspeler in zijn kantoor na de uitschakeling van Frankrijk. "Hij vond dat de FFF hem niet had verdedigd na de gemiste strafschop en alle kritiek", aldus de bondsvoorzitter. "Hij was boos en zei dat hij niet meer voor het Franse team wilde spelen, maar dat meende hij uiteindelijk niet echt. Kylian is een winnaar. Hij was erg gefrustreerd door de uitschakeling, wij allemaal trouwens. Maar hij is een geweldige jongen, veel meer een teamspeler dan iedereen denkt."

"NIET vanwege penalty"

Enkele uren na publicatie van het artikel kwam Mbappé met een reactie op de uitspraken van Le Graët. "Ja, uiteindelijk heb ik hem vooral goed uitgelegd dat het in verband met racisme was en NIET vanwege de penalty. Maar hij was van mening dat er geen sprake was van racisme", laat de 23-jarige voetballer weten in een tweet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Met hem eens'

Niet lang daarna reageerde Le Graët via RMC Sport op de tweet van Mbappé. Aan de website liet hij weten dat hij het eens is met de PSG-speler. "Ik begreep alles goed en er is geen probleem met Kylian. Ik heb altijd veel waarde gehecht aan zijn persoonlijkheid."

Kritiek

Nadat Frankrijk op het EK 2020 in de achtste finales werd uitgeschakeld werd Mbappé het mikpunt van kritiek. De voetballer wist op het toernooi niet te scoren en miste tijdens de wedstrijd tegen Zwitserland een strafschop, wat op social media voor een stortvloed aan racistische bejegeningen zorgde. Eerder deze maand eiste het Franse OM zes maanden cel tegen een 19-jarige man die een racistische tweet plaatste over Mbappé.

Ster advertentie
Ster advertentie