Sport

KNVB geeft 4 racistische MVV-fans stadionverbod van 20 jaar

foto: Twitter: ESPNnl
  1. Newschevron right
  2. KNVB geeft 4 racistische MVV-fans stadionverbod van 20 jaar

De KNVB heeft vier MVV-supporters, die op 25 februari verdediger Seydine N'Diaye racistisch bejegenden, een stadionverbod van twintig jaar opgelegd. De rol van een vijfde fan wordt nog onderzocht.

Maximale straf

Met het stadionverbod van twintig jaar legt de KNVB de maximale straf op. Begin 2020 stelde de voetbalbond samen met de overheid een plan op om racisme en discriminatie binnen het voetbal tegen te gaan. Daarbij werd het maximale stadionverbod verdubbeld van vijf naar tien jaar en als een voetballer slachtoffer is, kan die tien jaar nog worden verdubbeld. Dat is bij N'Diaye, die ook aangifte bij de politie deed, dus het geval.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

N'Diaye

Op 25 februari werd de wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV stilgelegd nadat N'Diaye van Dordrecht de scheidsrechter vertelde dat hij racistisch bejegend werd door supporters van MVV. Uiteindelijk keerden de spelers, behalve N'Diaye, terug op het veld. Alle spelers en scheidsrechter knielden vervolgens als statement, waarna de wedstrijd werd afgefloten.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie