Sport

Spelers FC Dordrecht en MVV knielen na racistische spreekkoren

foto: Twitter: ESPNnl
  1. Newschevron right
  2. Spelers FC Dordrecht en MVV knielen na racistische spreekkoren

De wedstrijd tussen FC Dordrecht en MVV Maastricht is vrijdagavond stilgelegd vanwege racistische spreekkoren richting Dordrecht-verdediger Seydine N'Diaye. De 23-jarige Fransman beklaagde zich bij de scheidsrechter terwijl hij naar het uitvak wees waar de MVV-supporters zaten.

Spelers knielen

Scheidsrechter Richard Martens gaf N'Diaye in eerste instantie een gele kaart, omdat de Fransman zich beklaagde bij de grensrechter. Even later legde hij de wedstrijd stil en liep N'Diaye zichtbaar geëmotioneerd van het veld.

Nadat de wedstrijd vlak voor het eindsignaal was stilgelegd door de scheidsrechter, keerden de spelers van beide teams terug op het veld, maar N'Diaye ontbrak. De spelers die er wel waren knielden symbolisch, waarna de scheidsrechter direct een einde maakte aan het duel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring MVV

"MVV benadrukt met kracht dat er voor racisme geen plek is binnen onze club en het voetbal in het algemeen", laat MVV weten in een verklaring. "Niet alleen nemen we afstand van racisme. Mocht er inderdaad iets racistisch geroepen zijn vanuit het MVV-vak tegen de betreffende speler, dan zullen er tegen de persoon direct passende maatregelen genomen worden. MVV zal met alle betrokken partijen een onderzoek instellen."

'Idioten'

Op het moment dat de wedstrijd werd stilgelegd, stond Dordrecht met 3-1 voor. Michele Santoni, trainer van Dordrecht, verwierp na afloop de racistische uitingen vanaf de tribunes. "Ik heb het persoonlijk niet gehoord, maar wel bevestiging gehad van meerdere personen. Als een jongen zo reageert, moet er wel iets gebeurd zijn. Ik vind het alleen jammer dat we in 2022 nog aandacht moeten geven aan zulke idioten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie