Sport

Assistent-trainer Bogarde van Ajax maakte zich ook schuldig aan overschrijdend gedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Assistent-trainer Bogarde van Ajax maakte zich ook schuldig aan overschrijdend gedrag

Ook assistent-trainer Winston Bogarde van Ajax heeft zich schuldig gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. NRC meldt dat er een aanklacht tegen hem is ingediend door een vrouw vanwege misdragingen in de periode van augustus 2019 tot september 2020. Begin deze maand stapte technisch directeur Marc Overmars al op toen zijn gedrag aan het licht kwam.

Onderzoek

Ajax is door de vrouw in kwestie in oktober 2020 op de hoogte gebracht middels een brief. De dame werkte zelf niet bij Ajax, maar kwam wel met Bogarde in contact vanwege zijn werkzaamheden bij de Amsterdamse voetbalclub.

In opdracht van de club werd eind 2020 een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld. Het bureau voerde een onderzoek uit dat bijna een half jaar lang duurde, door de honderden WhatsApp-berichten en beeldmateriaal die moesten worden bekeken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorbijgegaan aan bezwaren

Volgens het onderzoeksbureau is het duidelijk dat Winston Bogarde zich ''gaandeweg het contact'' met de vrouw ''weinig respectvol en na verloop van tijd op verbaal agressieve wijze'' heeft gedragen. Ook is hij ''voorbijgegaan aan de bezwaren en tegenwerpingen'' van de vrouw. Het bureau kwam met voorbeelden waaruit blijkt dat Bogarde ook tijdens werktijd contact had met de vrouw.

De directie van Ajax is op de hoogte van het gedrag van de assistent-trainer, maar doet de zaak af als een 'priv├ękwestie'. Dat standpunt ligt volgens NRC niet in lijn met de waarden die de voetbalclub uitdraagt naar de buitenwereld. Vooral na het voorval met Marc Overmars, wordt de houding van de directie bekritiseerd.

Geen duidelijke reactie

Uit documentatie van het onderzoek blijkt dat Ajax meerdere keren met de assistent-trainer heeft gesproken. Of er maatregelen zijn genomen tegen Bogarde, wil de club uit privacy-overwegingen niet delen. NRC heeft dit weekend gevraagd om een toelichting van de Amsterdamse voetbalclub. ''Bij een klacht als deze wil Ajax alles doen om dit zorgvuldig en als een goed werkgever op te pakken'', antwoordde de directie daarop.

Het nieuwsmedium heeft ook navraag gedaan bij Bogarde en zijn advocaat, maar die hebben vandaag laten weten niet te willen reageren op de vragen die NRC vrijdag heeft voorgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie