Sport

Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoeding van 7,8 miljoen euro

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ajax en familie Nouri akkoord over schadevergoeding van 7,8 miljoen euro

Ajax en de familie Nouri hebben een officiële overeenstemming bereikt over de schadevergoeding omtrent het incident met Abdelhak Nouri in 2017. De speler zakte tijdens een oefenwedstrijd in elkaar op het veld en liep blijvende hersenschade op. De Amsterdamse club geeft toe dat het destijds niet goed gehandeld heeft en zal met een bedrag van 7.850.000 euro over de brug komen.

Levenslange financiële zekerheid

De familie Nouri bereikte in november al een mondeling akkoord met Ajax over de schadevergoeding. Los van de schadevergoeding, zal de voetbalclub ook alle verzorgingskosten voor Abdelhak Nouri in de toekomst blijven vergoeden. ''Het is mooi dat een regeling tussen de familie en Ajax tot stand heeft kunnen komen. Daarmee is levenslange financiële zekerheid voor Abdelhak gegeven'', laat advocaat Lucas Hogeling aan de NOS weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ernstige hersenschade

Abdelhak Nouri zakte op 20-jarige leeftijd in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. De jonge voetballer liep daardoor ernstige hersenschade op. Niet veel later gaf Ajax-directeur Edwin van der Sar al toe dat de voetbalclub tekort had geschoten tijdens de behandeling van Nouri op het veld.

Het incident maakte destijds veel los in de voetbalwereld. Tot op de dag van vandaag zijn er veel spelers die met rugnummer 34 spelen, het rugnummer van Nouri tijdens het incident, om hem te eren.

Situatie onveranderd

''Aankomende zomer is het vijf jaar geleden dat Abdelhak door het noodlot is getroffen'', zegt vader Mohammed Nouri tegen de NOS. ''De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte.''

De familie laat weten dat de gezondheidssituatie van Abdelhak Nouri onveranderd is sinds de laatste update van november. Dat betekent dat hij nog altijd dag en nacht verzorging krijgt en intensieve aandacht nodig heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie