Sport

Schalke 04 verwijdert Russische hoofdsponsor Gazprom van shirt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Schalke 04 verwijdert Russische hoofdsponsor Gazprom van shirt

Voetbalclub Schalke 04 gaat de naam van de Russische hoofdsponsor Gazprom van de voetbalshirts verwijderen. De club uit Duitsland komt tot dit besluit nadat Rusland oorlog is gestart tegen Oekraïne.

Statement

Gazprom is een Russisch aardgasbedrijf en sinds 2007 de hoofdsponsor van Schalke. De club uit Duitsland kreeg de afgelopen dagen veel kritiek te verduren naar mate de spanningen tussen Rusland en Oekraïne opliepen. Vandaag heeft de club in een statement op de website laten weten Gazprom van de shirts te halen.

''Gezien de gebeurtenissen, ontwikkelingen en de escalatie van de voorbije dagen heeft Schalke 04 besloten om de letters van hoofdsponsor Gazprom te verwijderen van de shirts'', valt er te lezen op de website van de voetbalclub. ''Deze keuze is gemaakt nadat er gesprekken tussen Schalke en Gazprom hebben plaatsgevonden. Gazprom zal vervangen worden door de letters Schalke 04.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nord Stream

Eerder op de dag maakte de club al bekend afscheid te nemen van Matthias Warnig, die namens Gazprom in de raad van toezicht zat bij Schalke 04. Hij wordt gezien als een goede kennis van de Russische president Vladimir Poetin en is directeur van Nord Stream AG, de vereniging die onder leiding van Gazprom de gaspijplijn Nord Stream 1 heeft aangelegd tussen Rusland en Duitsland.

''Schalke 04 bedankt Matthias Warnig voor zijn betrokkenheid bij de club in de afgelopen 2,5 jaar'', valt er te lezen in een andere verklaring op de clubwebsite. Bij Schalke 04 spelen de Nederlanders Thomas Ouwejan (oud-AZ) en Jimmy Kaparos.

Ster advertentie
Ster advertentie