Up 2 Date

Stadionverbod voor racistische supporters bij FC Den Bosch - Excelsior

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Stadionverbod voor racistische supporters bij FC Den Bosch - Excelsior

Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira kreeg vorig jaar in november te maken met racistische verwensingen vanaf de tribune tijdens het uitduel bij FC Den Bosch. Als gevolg hiervan legde de voetbalclub vandaag enkele supporters een stadionverbod op.

Stadionverbod

De gestrafte supporters zijn herkend na bestudering van beeld- en geluidsopnames die tijdens de wedstrijd tussen Den Bosch en Excelsior gemaakt zijn. "Maar het gaat niet om mega-aantallen", zegt een woordvoerder van FC Den Bosch tegen het AD. Om hoeveel supporters het gaat wil de woordvoerder niet zeggen. De KNVB zal beslissen hoelang dit verbod geldt en of dit verbod alleen geldt bij FC Den Bosch of bij alle stadions in Nederland.

STATEMENTS

De manier waarop FC Den Bosch eerder met het incident omging, heeft de voetbalclub veel kritiek opgeleverd. In het eerste statement die de club uitbracht werd gesuggereerd dat er geen sprake was van racisme. De trainer van FC Den Bosch, Erik van der Veen noemde de Excelsior-speler een 'zielig ventje'. Niet lang daarna bood van der Veen zijn excuses hiervoor aan. Inmiddels hebben Moreira en de FC Den Bosch-trainer het bijgelegd. Later noemde FC Den Bosch hun eerste statement een blunder en bracht de Noord-Brabantse voetbalclub een tweede statement uit. Hierin gaven zij diep geschokt te zijn en gaven toe dat er degelijk wel racistische uitlatingen zijn gedaan. Ze beloofden ook verder onderzoek te gaan doen.

SOCIALE MEDIA STEUNT MOREIRA

Een geƫmotioneerde Ahmad Mendes Moreira vertelde direct na de desbetreffende wedstrijd dat het incident hem veel pijn heeft gedaan. Via sociale media ontving de 24-jarige voetballer veel steun. Onder Oranje-international Georginio Wijnaldum gaf de dag na het incident in een persconferentie aan erg geschokt te zijn. Onze FunX reporters peilden de meningen op straat. De meningen zijn duidelijk: Veel respect voor 'Achie' en racisme kan echt niet meer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie