Sport

Ajax staat na 21 jaar in de finale van de Europa League

1. Newschevron right
  2. Ajax staat na 21 jaar in de finale van de Europa League

Ajax staat na 21 jaar weer in de Europese finale! Gisterenavond stonden de Amsterdammers voor de tweede keer tegenover Olympique Lyon in de Europa League. De wedstrijd werd met 3-1 verloren door Ajax, maar dat was nét genoeg voor een plek in de eindstrijd na de 4-1 overwinning van vorige week.

Spannend

De eerste helft leek in eerste instantie redelijk soepel te verlopen voor Ajax. Het eerste doelpunt werd gescoord door de 19-jarige Kasper Dolberg. Maar toen kwam de tegenslag voor Ajax: net voor de rust wist Alexandre Lacazette nog twee goals te scoren. Tien minuten voor de eindtijd scoorde Rachid Ghezzal de 3-1 voor Lyon. Ondanks een rode kaart voor Nick Viergever, liet Ajax het niet verder komen.

Bijzonder

De 3-1 nederlaag in de return tegen Lyon was net genoeg om de finale te halen. Al vijftien jaar hebben er geen Nederlandse clubs in een Europese finale gestaan. In 2002 stond Feyenoord voor het laatst in de finale van de UEFA Cup (de voorganger van de Europa League). Voor Ajax is het alweer 21 jaar geleden dat ze in de Europese finale stonden.

Finale

Op 24 mei vindt de finale plaats in Stockholm. Ajax zal het opnemen tegen Manchester United. Ook voor dat team was het een spannende wedstrijd, maar het 1-1 gelijkspel tegen Celta de Vigo was genoeg voor de Engelse club om zich te plaatsen.