Sport

Egypte vervangt Kameroen als gastland Afrika Cup 2019

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Egypte vervangt Kameroen als gastland Afrika Cup 2019

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft besloten dat de Afrika Cup deze zomer in Egypte wordt gespeeld. Dat betekent dat het doek definitief valt voor Kameroen. De bond besloot in november al dat het toernooi zou verhuizen, omdat Kameroen niet goed voorbereid zou zijn.

Zuid-Afrika vs. Egypte

In november van het afgelopen jaar kondigde de Afrikaanse voetbalbond aan dat nieuwe gastlanden zich tot en met 31 december konden aanmelden. Marokko werd gezien als een grote kanshebber, maar opmerkelijk genoeg waren Zuid-Afrika en Egypte de enige twee landen die het toernooi uiteindelijk binnen konden halen. Met zestien stemmen voor en één tegen is Egypte nu gekozen als het nieuwe gastland van het Afrikaanse toernooi.

Kameroen moet strijden

Voor bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert van Kameroen verandert er meer dan alleen de locatie van hun thuiswedstrijden. Als organisator was Kameroen automatisch geplaatst voor het toernooi, maar nu moeten hun ontembare leeuwen echt gaan strijden om mee te mogen doen aan de Afrika Cup.

Afrika Cup 2019

De Afrika Cup gaat dit jaar op 15 juni van start en de finale staat gepland op 7 juli. Het toernooi vond tot nu toe altijd plaats in de winter. Doordat het slecht uitkwam met de grote Europese competities is nu besloten om het toernooi naar de zomer te verplaatsen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie