Sport

Profvoetballer veroordeeld tot een jaar cel na zoveelste verkeersovertreding

foto: Twitter: elghanassy
  1. Newschevron right
  2. Profvoetballer veroordeeld tot een jaar cel na zoveelste verkeersovertreding

Hij verruilde het Franse FC Nantes afgelopen maand in voor het Saoedische Al-Raed: profvoetballer Yassine El Ghanassy. De Belgische prof van Marokkaanse afkomst is vanochtend veroordeeld tot een jaar cel. De politie betrapte hem op bellen achter het stuur en rijden zonder rijbewijs. De 28-jarige voetballer zat nog een rijverbod uit na een eerdere veroordeling. Overigens is dat niet zijn enige verkeersovertreding...

vaste klant

In mei vorig jaar werd El Ghanassy staande gehouden toen hij achter het stuur van zijn Porsche aan het bellen was. Deze ochtend heeft hij zich verantwoord hiervoor. Hij is al maandenlang een vaste klant in de politierechtbank en de lijst van van de Marokkaan werd door de politierechter iets te lang bevonden.

Geldboete

Naast een jaar celstraf heeft de voetballer een geldboete van 8400 euro en een jaar rijverbod opgelegd gekregen. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal hij opnieuw rijlessen moeten volgen en slagen voor medische en psychologische proeven.

15 veroordelingen

El Ghanassy kan nog in verweer gaan tegen zijn uitspraak. In totaal liep hij al ongeveer vijftien veroordelingen op voor verkeersovertredingen. Op 11 april werd hij door de politierechtbank al veroordeeld tot zes maanden cel.

Ster advertentie
Ster advertentie