Sport

Cristiano Ronaldo pakt nieuw record: meeste interlands ooit

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Cristiano Ronaldo pakt nieuw record: meeste interlands ooit

Cristiano Ronaldo heeft weer eens een nieuw record verbroken. De Portugese voetballer stond gisteren tegen Liechtenstein voor de 197e keer op het veld voor de nationale ploeg. Daarmee is hij nu de speler met de meeste interlands ooit in het internationale voetbal.

'Heb nog veel te bieden'

Cristiano maakte afgelopen winter de veelbesproken overstap van Manchester United naar Al Nassr. Daar scoorde hij al negen keer in acht competitiewedstrijden. Ondanks dat hij op een lager niveau speelt, is de spits dus 'gewoon' opgeroepen voor het Portugese nationale elftal deze week.

"Ik heb het gevoel dat ik het nationale elftal nog veel heb te bieden. Hopelijk kan ik dat in de komende wedstrijden bewijzen. Het is mijn bedoeling om nog veel wedstrijden voor Portugal in actie te komen", zei Cristiano op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Liechtenstein.

Twee goals

De 38-jarige Cristiano bewees zeker nog van waarde te kunnen zijn voor de nationale ploeg. Portugal won het EK-kwalificatieduel tegen Liechtenstein met 4-0 en de aanvaller maakte de derde en vierde treffer van de avond. Zo benutte hij vroeg in de tweede helft een strafschop en schoot hij later een vrije trap in de kruising. Daarmee bracht de superster zijn totaal aantal interlanddoelpunten op 120. Het record voor meeste interlandgoals had hij al op zijn naam staan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Recordinternational

Cristiano, die sinds 2004 in ieder kalenderjaar gescoord heeft voor Portugal, mag zich nu dus officieel recordinternational van het mondiale voetbal noemen. Met zijn 197e interland gaat de Portugees Bader Al-Mutawa uit Koeweit voorbij, die in totaal 196 keer uitkwam voor zijn land. Wesley Sneijder is in Nederland recordinternational met 134 interlands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie