Sport

Ronaldo denkt dat Saoedische competitie "vierde of vijfde van de wereld" wordt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo denkt dat Saoedische competitie "vierde of vijfde van de wereld" wordt

Cristiano Ronaldo laat op een persconferentie in Portugal weten positief verrast te zijn over het niveau van de Saoedische voetbalcompetitie. De Portugese superster heeft hoge verwachtingen van de Saudi Pro League: "De spelers uit Saoedi-Arabië zijn al goed en de selecties worden aangesterkt door buitenlanders."

Saudi Pro League

Ronaldo geeft toe dat het niveau in Saoedi-Arabië nu nog niet vergelijkbaar is met de topcompetities in Europa. "Ik ga niet zeggen dat het vergelijkbaar is met de Premier League. Dat zou een leugen zijn. Maar het algehele niveau in de Saudi Pro League is goed en er doen sterke teams mee", aldus Ronaldo, die wel zegt aangenaam te zijn verrast door het niveau.

Bij Al Nassr scoorde Ronaldo al negen keer in acht competitiewedstrijden. Ondanks dat hij op een lager niveau speelt, is de spits 'gewoon' opgeroepen voor het Portugese nationale elftal deze week.

Toekomst

Hoewel het niveau van de Saoedische competitie volgens Ronaldo nu al sterk is, zit er volgens de Portugees nog veel rek in. Ronaldo ziet de Saudi Pro League in de toekomst grote hoogtes bereiken "Ik weet zeker dat deze competitie in de komende jaren de vierde of vijfde competitie van de wereld is." Op dit moment zijn Italië en Frankrijk de nummers vier en vijf op de UEFA Coëfficiënten ranglijst, gebaseerd op buitenlandse prestaties.

Ster advertentie
Ster advertentie