Sport

Scheidsrechter in Egypte gebruikt telefoon van fan om goal af te keuren

foto: Twitter: henhink
  1. Newschevron right
  2. Scheidsrechter in Egypte gebruikt telefoon van fan om goal af te keuren

Op het tweede niveau van Egypte heeft een scheidsrechter iets gedaan wat nog niet eerder is vertoond. Omdat er geen VAR aanwezig is in de competitie, besloot de scheidsrechter een telefoon van een fan te gebruiken om een goal af te keuren. De scheidsrechter is voor onbepaalde tijd geschorst.

Var met telefoon

In de slotfase van een degradatieduel tussen Suez en Al-Nasr lijkt Al-Nasr te scoren, wat de stand op 2-2 zou brengen. Scheidsrechter Mohamed Farouk keurt de goal goed, waarna er hevige protesten ontstaan aan de kant van Suez.

Ondanks dat er geen VAR aanwezig is op het tweede niveau van Egypte, wordt er rondom de scheidsrechter en zijn assistenten na de goal een kring gevormd, zodat de scheidsrechters de goal kunnen terugkijken. Dat doen zij met een telefoon van een fan in het stadion. Vervolgens keurt Farouk de goal af en wint Suez de wedstrijd met 3-1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschorst

Farouk verliet het veld onder politiebegeleiding vanwege hevige protesten aan de kant van Al Nasr. De Egyptische voetbalbond heeft laten weten het complete arbitrale team voor onbepaalde tijd te schorsen. "Het comité heeft besloten het incident te onderzoeken omdat Mohamed Farouk, de scheidsrechter van de wedstrijd, een mobiele telefoon gebruikte om beelden van de wedstrijd terug te kijken", laat de voetbalbond weten in een verklaring.

Ster advertentie
Ster advertentie