Sport

Premier League last officiële pauzes in tijdens ramadan

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Premier League last officiële pauzes in tijdens ramadan

Scheidsrechters in de Engelse Premier League hebben de opdracht gekregen om officiële pauzes in te lassen tijdens wedstrijden gedurende de ramadan zodat spelers hun vasten kunnen verbreken. Dat meldt ESPN. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de arbiter met de spelers afspreken in welke minuten het spel stilgelegd zal worden.

Spel stilleggen

Gedurende de vastenmaand eten en drinken moslims die meedoen aan de ramadan pas als de zon onder is. Tot op heden werden scheidsrechters niet geïnstrueerd om het spel stil te leggen zodat spelers de ruimte te kregen om hun vasten te verbreken. Dit gebeurde dan vaak als er een blessurebehandeling plaatsvond of bij een wissel.

Volgens ESPN zal daar deze ramadan dus verandering in komen, in ieder geval wat betreft de Premier League. En dat is prettig voor topspelers als Mohamed Salah, Ilkay Gündoğan, N'Golo Kanté en Hakim Ziyech, waarvan bekend is dat ze aan de vastenmaand meedoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ramadan

De ramadan begint dit jaar op donderdag 23 maart en eindigt naar verwachting op 22 april. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de KNVB en de Nederlandse eredivisie het voorbeeld van de Engelsen zullen volgen.

Afgelopen jaar in Bundesliga

In Duitsland legde scheidsrechter Matthias Jöllenbeck afgelopen jaar de wedstrijd tussen FC Augsburg en Mainz stil zodat een speler het vasten tijdens de ramadan kon verbreken. Hij schreef daarmee geschiedenis, want het was de eerste keer ooit dat een scheidsrechter in de Bundesliga dit deed.

In de 65e minuut van de wedstrijd kreeg Moussa Niakhaté van de scheidsrechter de gelegenheid zijn vasten te doorbreken. De verdediger greep het moment aan om uit twee verschillende bidons te drinken. De 26-jarige Niakhaté applaudisseerde vervolgens voor de scheidsrechter en rende naar Jöllenbeck toe om hem te bedanken door hem de hand te schudden.

Ster advertentie
Ster advertentie