Entertainment

Selma Omari wil arme gezinnen helpen met boodschappen voor de ramadan

foto: Instagram @selmaomari
  1. Newschevron right
  2. Selma Omari wil arme gezinnen helpen met boodschappen voor de ramadan

Morgenavond begint voor de meeste moslims de ramadan. Tijdens deze maand zetten veel moslims vaak een extra stapje om hun medemens te helpen. Zo ook influencer Selma Omari. Ze spreekt via Instagram haar volgers toe en vraagt of ze hen misschien kan helpen met de boodschappen voor de aankomende maand.

Geen schaamte

Selma staat een dag voor het vasten begint stil bij de gezinnen waarvoor boodschappen doen voor bijvoorbeeld de iftar minder vanzelfsprekend is. Ze laat daarom via Instagram weten dat ze deze gezinnen met kinderen graag wil helpen met het betalen van hun boodschappen, mochten ze daar zelf geen geld voor hebben. "Volledig anoniem! Geen schaamte. Hit me up", plaatst ze daarbij op haar verhaal.

Oproep Selma Omari

foto: Instagram @selmaomari

Oproep Selma Omari

Donatie

Het is niet de eerste keer dat Selma zich extra probeert in te zetten tijdens de vastenmaand. Zo vertelde zij een aantal jaar geleden in een gesprek met Ouassima hoe ze tijdens de ramadan geld ophaalde voor een weeshuis in de Marokkaanse stad Tanger. Ze vertelde toen dat ze het bedrag dat ze op zou halen zelfs zou verdubbelen voor ze het zou doneren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is de ramadan?

De ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. Tijdens die maand vasten moslims door niet te eten, drinken of geslachtsgemeenschap te hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. Voor veel moslims is de ramadan een maand van reflectie en bezinning. Daarnaast verrichten veel moslims goede daden of besteden ze extra aandacht aan hun geloof door de Koran te lezen of regelmatig te bidden.

Wie moeten er vasten?

Zodra ze de puberteit bereiken, wordt er van moslims verwacht dat ze jaarlijks vasten. Jonge kinderen hoeven dus niet mee te doen. Je hoeft ook niet mee te doen als je ziek, zwanger of ongesteld bent. Daarnaast word je vrijgesteld van het vasten als je borstvoeding geeft of op reis bent.

Ster advertentie
Ster advertentie