Video

Selma Omari: "Ik ben best pittig en brutaal, maar heb ook een zachte kant"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Selma Omari: "Ik ben best pittig en brutaal, maar heb ook een zachte kant"

Selma Omari geeft in haar nieuwe docufilm OMARI: Geen Gezeik een intiem kijkje in haar leven, zowel op carrière- als privégebied. Ouassima was aanwezig bij de première en sprak Selma over haatreacties en haar persoonlijke ontwikkeling, geloof en ambities. "Ik hoop echt dat jullie zien waar ik nu sta in m'n leven. Ik ben best wel pittig en af en toe hondsbrutaal, maar ik heb ook een hele zachte en lieve kant. Het is maar net vanuit wel perspectief je me beoordeelt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Broertje

In de docu laat Selma veel van zichzelf en haar privéleven zien. Zo komt ook haar broertje in de film aan bod, al heeft ze daar wel even over getwijfeld vanwege de mogelijke reacties. "Hij is mentaal ziek. Zijn brein valt hem continu aan, dus ik heb elke dag een ander broertje. Ik vind dat al heel moeilijk om mee te dealen, laat staan mensen die daarnaar kijken", vertelt ze emotioneel. "Dit is wel mijn realiteit."

Haat

Selma krijgt bij veel van wat ze doet en post op social media haat en kritiek over zich heen. Daar was ze al op voorbereid voordat ze actief werd op YouTube en Instagram "Voordat ik m'n eerste vlog online gooide, heb ik vier maanden lang heel goed nagedacht of ik het wilde doen", vertelt ze Ouassima. "Je weet dat je shit over je heen gaat krijgen. Maar ik dacht: fock it. Alles wat daarna kwam, heb ik gewoon geaccepteerd, ook de rotte tomaten. Daar word je hard van, soms té hard."

Ze probeert desondanks niet te verbitterd te worden en daarbij speelt haar geloof een belangrijke rol. "Mensen vinden het raar om dat uit mijn mond te horen, maar het is wel zo."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ramadan

Veel van de kritiek die Selma krijgt bestaat uit commentaar met betrekking tot haar Marokkaanse roots of islamitische geloof. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat ze haar docu tijdens de ramadan uitbrengt. "Dit is een deel van m'n werk en ik probeer dat op een eervolle en respectvolle manier te doen", legt ze uit. "Je mag het daar niet mee eens zijn, maar mensen scholden me echt uit voor 'k*hoer' omdat ik het plaatste tijdens de ramadan."

Marokko

Een deel van de docu speelt zich in Marokko af. Een vergunning krijgen om daar te filmen ging nog best lastig, omdat niet iedereen het eens is met de manier waarop Selma zichzelf presenteert op social media. "Ik begrijp wel dat mensen bepaalde gedachtegangen hebben, maar ik ben heel westers opgegroeid, met een passie voor mode en beauty. Dat neem ik mee in m'n identiteit. Ik snap dat mensen zich daar niet altijd mee kunnen identificeren. Daar heb ik respect voor, maar dat betekent niet dat ik niet Selma ga zijn."

Veel ambities

Selma heeft veel plannen voor de toekomst. Zo komt ze volgend jaar met een eigen kledingmerk en is ze ook nog steeds bezig met muziek. "Ik noem mezelf een vrouw met veel ambities. Ik spreek goed Engels en Arabisch, dus misschien zijn dat wel wegen die ik in wil slaan. Dat moet ik nog ondervinden."

Je kunt OMARI: Geen Gezeik bekijken op de website van 2Doc.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie