Sport

Memphis Depay traint voor het eerst mee met FC Barcelona

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay traint voor het eerst mee met FC Barcelona

Memphis Depay arriveerde gisteren in Barcelona, wat betekent dat zijn nieuwe avontuur in Catalonië officieel is begonnen. De aanvaller trainde vandaag voor het eerst mee met het sterrenteam en voegt zich weer bij zijn oude trainer Ronald Koeman.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De perfecte club

Depay keek er naar eigen zeggen erg naar uit om weer samen te werken met Koeman. Ook liet de 27-jarige sterspeler aan Barça TV weten dat hij denkt dat hij in FC Barcelona de perfecte club heeft gevonden. "Ik houd ervan om aanvallend voetbal te spelen. Ik wil creatief zijn op het veld, kansen creëren en assists geven. Ik denk dat de manier waarop Barcelona speelt perfect bij me past."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Klaar om voor hem te vechten"

Depay heeft daarnaast alleen maar lovende woorden over voor zijn oude trainer. Onder Koeman gooide hij hoge ogen en groeide hij uit tot een van de steunpilaren van Oranje "Ik denk dat ik onder hem bij de nationale ploeg de meeste vooruitgang heb geboekt. Ik was erg belangrijk onder hem. Hij gaf me veel vertrouwen en steunde me ook toen ik geblesseerd raakte. Hij wilde dat ik hier zou komen, bij de grootste club ter wereld. Ik ben erg blij dat hij er is en ik ben klaar om voor hem te vechten."

Ster advertentie
Ster advertentie