Sport

275.000 mensen ondertekenen petitie om wedstrijd Colombia - Engeland over te doen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 275.000 mensen ondertekenen petitie om wedstrijd Colombia - Engeland over te doen

De Engelsen zijn de winst op Colombia nog steeds aan het vieren, maar de Colombianen hebben een slechte nasmaak aan de wedstrijd overgehouden. Zij vinden dat de wedstrijd oneerlijk gefloten is en eisen in een petitie dat de wedstrijd opnieuw gespeeld wordt. De Engelsen zullen de wedstrijd uiteraard echt niet over willen doen. Engeland won namelijk voor het eerst in de geschiedenis met een penaltyreeks op het WK.

Strafschop

De wedstrijd werd gefloten door de Amerikaanse scheidsrechter Mark Geiger. Hij deelde maar liefst acht gele kaarten uit, waarvan zes aan Colombia. Een van de argumenten die in de petitie aangehaald wordt, is de - volgens hen onterechte - strafschop die Engeland in de 54ste minuut kreeg. Carlos Sánchez bleef toen te lang aan het shirt van Harry Kane hangen en dat moesten de Colombianen bekopen met een strafschop. Op deze beslissing is veel kritiek, want zowel Geiger als videoscheidsrechter Danny Makkelie hebben door de vingers gezien dat Kane zelf was begonnen met het trekken aan het shirt van Sánchez.

Daarnaast zijn de petitiestarters van mening dat het doelpunt van Bacca niet afgekeurd had mogen worden. Hij scoorde kort nadat de scheidsrechter de wedstrijd stil had gelegd omdat er een tweede bal in het veld lag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maradona

Ook Maradona heeft laten weten van mening te zijn dat Colombia onterecht uit het toernooi ligt. De Argentijn geeft de scheidsrechter daar de schuld van. Volgens hem had een scheidsrechter zoals Geiger nooit zo'n belangrijke wedstrijd mogen fluiten.

"Ik zag een monumentale diefstal, mijn excuses aan alle Colombiaanse mensen, maar ze moeten weten dat de spelers niet de schuldigen zijn."

De oud-voetballer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor deze uitspraak, nadat de FIFA zijn kritiek 'ongepast' noemde.

Ster advertentie
Ster advertentie