Sport

Van Persie speelt wél tegen Ajax, maar gaat niet akkoord met strafeis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Van Persie speelt wél tegen Ajax, maar gaat niet akkoord met strafeis

Robin van Persie heeft er zondagmiddag voor gezorgd dat Feyenoord niet met puntverlies in Rotterdam zou blijven. In de thuiswedstrijd zorgde de aanvaller vlak voor tijd voor een 2-1 zege op Vitesse, maar kreeg in de blessuretijd direct rood voor een overtreding op tegenstander Max Clark. Het was de vraag of Van Persie kon meedoen in de wedstrijd tegen Ajax op 28 oktober. En vandaag is de strafeis bekendgemaakt: de 35-jarige pro heeft een schikkingsvoorstel gekregen van drie wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Hij is er dus bij in de wedstrijd tegen de Amsterdammers, maar gaat niet akkoord met de strafeis.

Rode kaart

Van Persie liet gisteren in een interview met FOX Sports weten dat hij de ernst van de sliding niet inziet. ''Ik heb de overtreding net teruggezien, het ziet er misschien wat erger uit dan het is. Ik kom ook van de zijkant en ik houd mijn been in. Op geen enkel moment is mijn been gestrekt. Er is licht contact.'' De spits is het naar eigen zeggen niet eens met de rode kaart.

''Als een aanvaller een tackle maakt, ziet het er anders uit, maar dit is geen rood. Verre van dat. Ik houd mijn been in, dat kan geen rood zijn. De speler weet zelf ook dat ik hem niet hard raakte.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geen akkoord

''Ik ga in beroep, honderd procent." Zo gezegd, zo gedaan. Feyenoord meldt vandaag op de clubwebsite dat Van Persie niet akkoord is gegaan met de strafeis. De zaak wordt nu voorgesteld aan de tuchtcommissie van de KNVB.

Klassieker

Feyenoord treft in de aankomende twee speelrondes Willem ll uit en PEC Zwolle thuis. Het is nog maar de vraag of Van Persie deze wedstrijden vanuit de tribune moet meemaken. Op 28 oktober spelen de Rotterdammers in de Johan Cruijff ArenA de klassieker tegen Ajax. Dan zal de grote man wél met honderd procent zekerheid op het veld te bewonderen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie