Sport

Karim Benzema in oktober voor de rechter in sekstapezaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Karim Benzema in oktober voor de rechter in sekstapezaak

Karim Benzema, de spits van Real Madrid, moet zich op 20 oktober melden in de rechtszaal. In Frankrijk zal hij moeten verantwoorden wat zijn aandeel was in de afpersingszaak rond de seksvideo van zijn voormalige ploeggenoot Mathieu Valbuena.

Chantage

Benzema raakte bij de zaak betrokken toen een vriend van hem in 2015 Valbuena zou hebben gechanteerd met een seksvideo. Deze vriend zou 150.000 euro eisen om de video niet openbaar te maken. Benzema zou Valbuena, die toentertijd zijn ploeggenoot was bij het Franse nationale elftal, hebben aangeraden om het geëiste bedrag te betalen.

Maximaal vijf jaar cel

Benzema heeft zelf zijn betrokkenheid altijd ontkend. Hij riskeert een celstraf van maximaal vijf jaar en een boete van 75.000 euro. De advocaat van de spits, Sylvain Cormier, hekelt de gang van zaken. "De beslissing om hem voor het gerecht te dagen is een absurde en oneerlijke wreedheid", zegt hij.

Sinds 2015, toen deze affaire begon, is Benzema niet meer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg. Toentertijd zei de bondscoach van Frankrijk dat Benzema de teamsfeer zou verpesten.

Ster advertentie
Ster advertentie