Sport

Thierry Henry stopt met sociale media vanwege gebrek aan antiracismebeleid

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Thierry Henry stopt met sociale media vanwege gebrek aan antiracismebeleid

De legendarische oud-voetballer Thierry Henry heeft aangegeven met sociale media te stoppen totdat er een beter antiracismebeleid is. Volgens Henry is het te makkelijk om een account te openen en vervolgens anoniem mensen lastig te vallen, zonder enige gevolgen.

Te makkelijk

"Ik blijf offline totdat de platformen de huidige wantoestanden even hard aanpakken als inbreuken op copyrights", schreef hij op Instagram, in een post die inmiddels dus niet meer te zien is. Henry heeft over verschillende sociale media platformen miljoenen volgers. "Het racisme, de pesterijen en als gevolg daarvan mentale foltering van de slachtoffers is te giftig geworden om nog te negeren. Iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen", zegt hij.

Volgens de oud-voetballer en huidige trainer is het vooral te makkelijk om anoniem mensen lastig te vallen zonder enige gevolgen te ondervinden. Tot dit verandert, zegt de oud-voetballer offline te blijven.

Sterk statement

Henry spreekt zich regelmatig uit over racisme. In juli maakte hij bijvoorbeeld een sterk statement door precies 8 minuten en 46 seconden te knielen tijdens een wedstrijd van het door hem getrainde Montreal Impact. Dat was precies de tijd dat de politieagent met zijn knie in de nek van George Floyd bleef zitten.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie