Sport

Jürgen Klopp denkt dat Virgil van Dijk het EK niet gaat halen

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Jürgen Klopp denkt dat Virgil van Dijk het EK niet gaat halen

Virgil van Dijk liep vorig jaar een zware knieblessure op. Jürgen Klopp denkt niet dat de voetballer voor het EK van 11 juni genoeg hersteld zal zijn. Hetzelfde geldt voor de Engelse voetballer Joe Gomez.

Ernst blessures

Virgil is herstellende van een knieoperatie en Joe zit met een achillespeesblessure. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Wolverhampton heeft Jürgen verteld dat hij denkt dat ze het EK niet zullen halen. "Om eerlijk te zijn, met de informatie die ik op dit moment heb, zal dat onwaarschijnlijk zijn." Daar voegde hij aan toe: "Niet dat ik ze niet zou laten gaan, maar vanwege de ernst van de blessures."

Nog niet klaar

Beide Liverpool-verdedigers zijn weer individueel aan het trainen, maar kunnen nog niet met het team meetrainen. "Voor zover ik weet, en ik sta altijd open voor de positieve verrassing dat ze plotseling op de training verschijnen, heeft niemand me verteld dat ze bijna klaar zijn. We hopen allemaal dat ze klaar zijn om bij ons aan het voorseizoen te beginnen."

Meetrainen

Daar voegt Jürgen aan toe: "Dit zijn echt ernstige blessures. Joe is net begonnen met rennen en Virgil al wat langer. We zijn helemaal in de wolken als ze klaar zijn om met ons mee te trainen voor de start van de voorbereiding. Over het EK zelf heb ik verder niet nagedacht."

Ster advertentie
Ster advertentie