Sport

PSG-speler Di María gewisseld omdat zijn huis werd overvallen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. PSG-speler Di María gewisseld omdat zijn huis werd overvallen

Paris Saint-Germain-speler Ángel Di María werd gisteren tijdens de wedstrijd tegen FC Nantes om een ongebruikelijke reden van het veld gehaald. Hij werd niet gewisseld vanwege zijn conditie of voetbalskills, maar omdat zijn gezin thuis was overvallen. Toen trainer Pochettino dit hoorde, haalde hij de Argentijnse sterspeler meteen van het veld, waarna Di María snel naar huis vertrok. Zijn ploeg verloor daarna met 1-2.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overvallen tijdens de wedstrijd

De overvallers zouden tijdens de wedstrijd niet alleen een kluis met daarin horloges en sieraden ter waarde van een half miljoen euro hebben meegenomen, maar ook Di María's vrouw en kinderen hebben vastgehouden. Die waren op dat moment niet bij de wedstrijd aanwezig, maar thuis vanwege de geldende avondklok. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart.

Niet alleen Di María werd slachtoffer van een brute overval, ook de ouders van de Braziliaanse aanvoerder Marquinhos werden gisteren tijdens de wedstrijd beroofd. Hun huis ligt in de buurt van dat van Di María. Op social media laat Marquinhos weten dat iedereen ongedeerd is.

Voetballers vaker slachtoffer in Frankrijk

Inbraken in huizen van voetballers tijdens wedstrijden zijn al langere tijd een groot probleem in Frankrijk. In het afgelopen anderhalf jaar werden ook (oud)-PSG-spelers Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo-Moting hier slachtoffer van. Memphis Depay kreeg er in 2018 mee te maken tijdens een wedstrijd tussen Olympique Lyon en OGC Nice. Er zou toen voor 1,5 miljoen euro aan spullen zijn gestolen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie