Sport

LeBron James reageert na kritiek Zlatan Ibrahimovic op politieke betrokkenheid

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. LeBron James reageert na kritiek Zlatan Ibrahimovic op politieke betrokkenheid

LeBron James heeft gereageerd op de kritiek die voetballer Zlatan Ibrahimovic uitte, wat betreft de politieke betrokkenheid van de basketballer. De Zweedse spits vindt namelijk dat James zich meer bezig moet houden met zijn sport en minder met politieke zaken.

"Ik doe waar ik goed in ben"

In een interview met Discovery + noemde Ibrahimovic James "een fenomenale basketballer", alleen ergert hij zich aan mensen met een hoge status die hun mening willen geven over maatschappelijke kwesties. James, basketballer bij de LA Lakers, gebruikt zijn platform namelijk regelmatig om zich te mengen in maatschappelijke discussies. Zo is hij een boegbeeld geworden van de Black Lives Matter-beweging, bekritiseerde hij Trump regelmatig en sprak hij zich fel uit tegen politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

"Ik voetbal, omdat ik daar goed in ben", zei Ibrahimovic. "Het is de eerste fout die mensen maken als ze beroemd worden. Ik probeer politieke onderwerpen altijd te vermijden en te doen waar ik goed in ben."

Reactie

James was niet gediend van de kritiek van Ibrahimovic, die niet zo lang geleden ook een aantal jaar in Los Angeles actief was bij de LA Galaxy. "Ik zal me nooit alleen met mijn sport bezighouden", zei James na de NBA-zege op Portland Trail Blazers vrijdagavond (lokale tijd). "Ik weet dat ik het platform heb om met mijn stem iets te kunnen betekenen, dus ik zal nooit stoppen met praten over zaken als gelijkheid en racisme. Ik heb een school met meer dan 300 kinderen die nu meemaken wat ik ooit heb meegemaakt in de gemeenschap. Zij verdienen ook een stem en ik geef ze die."

Quote

Hij had mij niet aan moeten vallen, want ik doe mijn huiswerk"

LeBron James

Opmerkelijk

Daarnaast lijkt James zijn huiswerk te hebben gedaan, aangezien hij het ook nog opmerkelijk noemde dat de kritiek specifiek van Ibrahimovic vandaan kwam. De Zweedse spits zei in 2018 dat hij in zijn land weinig goed kan doen, omdat hij geen traditionele Zweedse achternaam heeft zoals Svensson of Anderson, en betichtte de Zweedse media toen van racisme.

"Het is grappig dat de kritiek op mij van dezelfde man komt die zich zelf in het verleden ook uitsprak over een maatschappelijk onderwerp", zei James. "Dat was hij toch? Hij had mij niet aan moeten vallen, want ik doe mijn huiswerk."

Ster advertentie
Ster advertentie