Naar homepage
Sport

KNVB vervroegt drie zaterdagwedstrijden Eredivisie door winters weer

foto: shutterstock
  1. Newschevron right
  2. KNVB vervroegt drie zaterdagwedstrijden Eredivisie door winters weer

Door de winterse weersverwachting van het aankomende weekend heeft de KNVB laten weten de planning om te gooien. Er is besloten om de wedstrijden van zaterdagavond te verschuiven naar de middag. Het gaat om de wedstrijden PEC Zwolle - RKC Waalwijk (naar 14.00 uur), FC Emmen - AZ (naar 14.00 uur) en Heerenveen-Vitesse (naar 16.30 uur).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorkomen beter dan genezen

Er wordt zaterdag veel sneeuwval verwacht. Zoveel dat het mogelijk is dat het veld niet bespeelbaar is en de wegen onbegaanbaar worden. Met de ingreep wil de KNVB voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.

Zondag

''Over de betaald voetbalwedstrijden van zondag 7 februari wordt zaterdag meer duidelijkheid gegeven'', schrijft de KNVB op zijn website. Ook al zou het veld bespeelbaar zijn door bijvoorbeeld een dak dat dicht kan, zoals in de Johan Cruijff ArenA, ''wordt er in het geval van extreem weer uiteraard ook altijd rekening gehouden met de spelers en anderen die wel naar het stadion moeten komen en de omstandigheden op de velden om te kunnen voetballen'', aldus de KNVB.

Ster advertentie
Ster advertentie