Sport

Badr Hari cancelt gevecht in Parijs vanwege aardbeving Marokko: "Ik ga niet vechten om te entertainen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Badr Hari cancelt gevecht in Parijs vanwege aardbeving Marokko: "Ik ga niet vechten om te entertainen"

Badr Hari heeft zijn gevecht tijdens GLORY 88 in Parijs gecanceld. Hij zou eigenlijk gisterenavond zijn comeback maken, maar trok zich vlak voor het gevecht terug. Geëmotioneerd stapte de 38-jarige vechter in de ring om uitleg te geven: "Mensen vechten om lijken te zoeken in Marokko, ik ga niet vechten om te entertainen".

Gevecht Glory Parijs

Badr zou het opnemen tegen de 42-jarige Engelse James McSweeney. De vechter kwam vorig jaar het laatst in actie en verloor toen in zijn zevende nederlaag op rij van Alistair Overeem. Hoewel hij twijfelde om met pensioen te gaan, maakte hij eind mei bekend toch nog "een laatst keer" in de ring te stappen.

Dat ging dus niet door, omdat Hari zichzelf niet in staat achtte om te vechten. "Ik kom terug naar Parijs en ik zweer het bij God dat ik jullie de beste partij ooit geef", sprak Hari het publiek in het Arabisch toe. "Maar nu: Marokko, voor het land, God en de koning. Vergeef ons en bid voor de slachtoffers."

Opbrengst

Glory-directeur Scott Rudmann beloofde dat de opbrengst van het GLORY-evenement naar de slachtoffers van de aardbeving zou gaan. "We komen snel weer terug in Parijs en zorgen dat het evenement dan nog groter is", zei Rudmann. Volgens de directeur zal Badr Hari dan ook weer in de ring staan. Wanneer dat precies is, is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie