Sport

Hamilton irriteert zich aan coureurs die weigeren te knielen bij racismestatement

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hamilton irriteert zich aan coureurs die weigeren te knielen bij racismestatement

Autocoureur Lewis Hamilton irriteert zich nog steeds aan de coureurs die weigeren te knielen aan de start van de Formule 1. De Nederlandse Max Verstappen is daar een van. Het knielen is geïnitieerd als statement tegen racisme.

slecht georganiseerd

Het statement tegen racisme vindt voorafgaand aan iedere race plaats, maar zorgde de afgelopen weken voor flink wat kritiek. Het racismestatement zou volgens onder andere Hamilton en Vettel slecht georganiseerd zijn. Na die kritiek heeft de Formule 1 ervoor gezorgd dat het statement voorafgaand aan de Grand Prix in Groot-Brittannië (Silverstone) wel professioneel ging. De plaats en het tijdstip van het statement waren duidelijk naar de coureurs gecommuniceerd en ook de 'gewenste houding' werd toegelicht. De Formule 1 vroeg de coureurs te knielen en hun hoofd te buigen.

irritatie

Een enkeling, waaronder Max Verstappen, weigerde hieraan mee te doen. Ook bij die laatste race in Silverstone bleef hij gewoon staan, tot irritatie van Hamilton. "Ik ga je niet vertellen wat mijn mening is over of iedereen het wel of niet moet doen, maar als je kijkt naar alle sporten, bijvoorbeeld het basketbal, het voetbal, Spaanse teams, Italiaanse teams, teams van over de hele wereld, ongeacht hun nationaliteit... Zij doen het allemaal verenigd", zegt hij volgens GP Fans. "Daar zitten spelers uit Rusland bij, maar ook spelers uit Spanje." Verstappen is wel te zien in een video van de Formule 1, waarin alle coureurs zich uitspreken tegen racisme.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

argument

Het argument dat sommige coureurs geven, dat zij geen knie willen nemen omdat dat in hun thuisland niet goed wordt ontvangen of omdat het niet bij hun cultuur past, begrijpt Hamilton dan ook niks van.

"Als dat je reden is, dan hoef je alleen maar naar andere sporten te kijken en dan kun je het gewoon doen. Ik hoop dus dat we beetje bij beetje steeds meer samen komen en ons kunnen verenigen."

Ster advertentie
Ster advertentie