Up 2 Date

Nieuwe bodycam-beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me alsjeblieft niet neer'

foto: Videostill Daily Mail
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe bodycam-beelden arrestatie George Floyd: 'schiet me alsjeblieft niet neer'

De BritseDaily Mailheeftnieuwe beelden van de arrestatie van George Floyd gepubliceerd. Op de beelden is te zien dat Floyd in paniek is tijdens zijn arrestatie en de politie smeekt hem niet neer te schieten.

bodycams

De beelden zijn afkomstig van de bodycams van de politie. In een filmpje op de site van de krant is te zien hoe een agent Floyd met een getrokken vuurwapen uit een auto haalt. Floyd lijkt al direct erg overstuur. Hij snikt en smeekt voor zijn leven. "Schiet me alstublieft niet neer, meneer de agent. Alstublieft", zegt hij. "Ik ga je niet neerschieten", reageert de politieman. Floyd vertelt de agenten dat hij claustrofobisch is als agenten hem in een politiewagen willen zetten. "Ik ga daar dood", zegt Floyd in paniek. Op de beelden hoor je dat hij schreeuwt, gilt en tegenstribbelt. Agenten werken hem uiteindelijk tegen de grond.

Hieronder is één van de opnames te zien. Deze beelden kunnen schokkend zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geen toestemming

Het is onduidelijk hoe de krant aan de beelden is gekomen. De rechter in de zaak tegen de vier betrokken politiemensen had Amerikaanse media geen toestemming gegeven de filmpjes van de politiecamera's te publiceren. Een advocaat van de nabestaanden van Floyd zegt dat uit de gelekte beelden blijkt dat Floyd geen gevaarlijke verdachte was. "De politiemensen gingen met getrokken wapens op hem af, alleen omdat hij een zwarte man was", verklaart hij aan CNN.

black lives matter

Floyd overleed in mei nadat een agent bij zijn arrestatie in Minneapolis minutenlang op zijn nek knielde. Beelden van Floyd - die herhaaldelijk duidelijk maakt geen lucht te krijgen - gingen de wereld over en zorgden voor grote verontwaardiging. Wereldwijd gingen duizenden mensen de straat op voor Black Lives Matter-demonstraties.

GENOEG IS GENOEG
Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie