Naar homepage
Games & gadgets

GTA Online-spelers eren George Floyd in game en staan samen op tegen racisme

foto: YouTube: OTRgamerTV
  1. Newschevron right
  2. GTA Online-spelers eren George Floyd in game en staan samen op tegen racisme

De makers van Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption, Rockstar Games, besloten om op 4 juni de servers twee uur lang offline te halen en George Floyd op die manier te eren. Een groep spelers van GTA Online pakte het anders aan. Zij besloten met zijn allen af te spreken op een plek in de onlinewereld en daar een speciaal eerbetoon te houden ter ere van George Floyd en de Black Lives Matter-beweging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldwijde aandacht

Initiatiefnemers Omar Khan en Raja Hussain van OTRGamerTV hebben Ladbible gemaild dat ze zoiets hebben georganiseerd, omdat "GTA Online een universeel platform is en dus wereldwijd de aandacht trekt voor deze zaak." De gamers wilden hun platform inzetten om samen met hun crew aan te tonen dat ze de Black Lives Matter-beweging steunen.

BRANDEND PROTEST

Aan het einde van het online protest komt de groep samen voor het grootste politiebureau van Los Santos. Daar worden leuzen als "fuck the police" gescandeerd en jerrycans met benzine in brand gestoken. Het is een vorm van protest volgens de gamers, aangezien gebouwen niet zomaar kunnen afbranden in Grand Theft Auto V.

Opstaan tegen racisme

"Het was een eer dat zo veel mensen live meekeken en geld doneerden tijdens de stream", zeggen de organisatoren achteraf. "De Black Lives Matter-campagne steunen als eenheid en zo meer aandacht vragen voor de zaak was en is een voorrecht. Op deze manier staan we samen op tegen racisme en onderdrukking."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie