Sport

Karim Benzema neemt na 14 jaar afscheid van Real Madrid

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Karim Benzema neemt na 14 jaar afscheid van Real Madrid


Karim Benzema heeft definitief besloten om Real Madrid te verlaten aan het einde van het seizoen. De Franse spits en de Spaanse topclub hebben afgesproken om zijn contract, dat nog één jaar zou doorlopen, te beëindigen. Dat wordt bevestigd door de club zelf.

Gouden bal

Karim Benzema speelde sinds 2009 in Madrid. Hij won vorig jaar de Gouden Bal en behaalde 25 titels met de club, wat een record is voor Real. Hij heeft vijf Champions Leagues, vijf Wereldbekers voor Clubs, vier Europese Supercups, vier Spaanse titels, drie Copas del Rey en vier Spaanse Supercups op zijn naam staan. Met 647 wedstrijden staat Benzema op de vijfde plaats in de lijst van spelers met de meeste wedstrijden voor Real Madrid, na Raul (741), Iker Casillas (725), Manolo Sanchis (710) en Sergio Ramos (671). Hij heeft in totaal 353 doelpunten gescoord. Hij staat daarmee na Cristiano Ronaldo, die er 450 voor Real scoorde, tweede op de topscorerslijst van de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Indrukwekkende carrière

Real Madrid prijst Benzema, die als aanvoerder van het team diende, 'een voorbeeld van professionalisme en gedrag'. Ze zeggen ook dat hij een belangrijke speler was in deze succesvolle periode van de club. Volgens Real Madrid heeft Benzema het recht verdiend om zelf te beslissen over zijn toekomst. Op dinsdagmiddag om 12.00 uur zal Real Madrid officieel afscheid nemen van Benzema. Het is nog niet bekend wat hij van plan is om te doen na zijn tijd bij de Spaanse club.

Ster advertentie
Ster advertentie