Sport

UFC 252: Rozenstruik wint, Cormier kondigt afscheid aan

foto: YouTube: UFC
  1. Newschevron right
  2. UFC 252: Rozenstruik wint, Cormier kondigt afscheid aan

Jairzinho Rozenstruik heeft oud-titelverdediger Junior dos Santos vanochtend weten te verslaan tijdens UFC 252 in Las Vegas. De Surinaamse MMA-vechter won de wedstrijd zonder publiek met een technische knockout in de tweede ronde. Dat begon allemaal met een snelle combinatie waarmee Bigi Boy zijn Braziliaanse tegenstander naar de grond sloeg. Daarna ging Rozenstruik zo los op Dos Santos, dat de scheidsrechter ertussen moest komen om het gevecht in het voordeel van de Surinamer te beëindigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste partij

UFC 252 was niet alleen de avond van de Surinaamse vechter, want het titelgevecht tussen Daniel Cormier en Stipe Miočić stond ook op het wedstrijdschema. De Amerikaanse veteraan verloor de wedstrijd en kondigde zijn langverwachte afscheid aan. "Het is teleurstellend om na zo'n gevecht weer de verliezer te zijn", zei hij na de wedstrijd. "Ik ben alleen maar geïnteresseerd in titelgevechten en het lijkt erop dat ik daar in de nabije toekomst niet meer voor in aanmerking kom. Dus dit was het voor mij. Ik heb een lange carrière gehad en het was geweldig. Ik heb mijn laatste partij om de titel in het zwaargewicht gevochten. Het was een mooie partij. Bedankt allemaal."

"Meer tijd met mijn kinderen"

Inmiddels heeft ook UFC-directeur Dana White afscheid genomen van de legendarische oud-titelverdediger Cormier. White deelt op Instagram een video waarin de Amerikaan zijn afscheid al had aangekondigd. "Als ik denk aan hoe mijn leven eruit gaat zien na mijn carrière, dan is het geweldig. Ik kan meer tijd doorbrengen met mijn kinderen. En ik ben het meest trots op het feit dat ik tegen de besten heb gevochten. En wat betreft mijn carrière: ik zou het niet anders gedaan hebben."

Ster advertentie
Ster advertentie