Sport

Erik ten Hag zet Cristiano Ronaldo uit de selectie na wangedrag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Erik ten Hag zet Cristiano Ronaldo uit de selectie na wangedrag

De Nederlandse trainer Erik ten Hag heeft keihard ingegrepen door Cristiano Ronaldo uit de selectie van Manchester United te zetten. De Portugese superster zocht gisteravond tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur de kleedkamer op terwijl de wedstrijd nog bezig was.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Weggelopen

Manchester United stond 2-0 voor in een belangrijke wedstrijd, maar Ronaldo werd door Ten Hag niet in het veld gebracht. De teleurgestelde Ronaldo verliet vervolgens na 89 minuten de bank om alvast de kleedkamer op te zoeken. Na de wedstrijd wilde Ten Hag nog niet reageren op de actie van de Portugees. "Ik kijk naar het team, niet naar andere zaken. Dat regelen we morgen wel. Morgen zullen we ermee dealen, vandaag niet", zei de trainer toen voor de camera.

Verklaring

Een dag later heeft Ten Hag hard ingegrepen tegen Ronaldo. Dat meldt de Engelse club in een verklaring. "Cristiano Ronaldo zal geen deel uitmaken van de Manchester United-selectie voor de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea deze zaterdag. De rest van de selectie is volledig gefocust op de voorbereiding daarvoor", leest het. Ronaldo moet tot nadere berichtgeving individueel trainen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Ronaldo dit seizoen de regels overtreedt. In de voorbereiding verliet Ronaldo het stadion ook al voor het laatste fluitsignaal, waarna Ten Hag zei dat het "onacceptabel" was. Toen bleef de actie echter zonder consequenties, omdat er meer spelers waren die het stadion hadden verlaten.

Moeite met rol

Ronaldo is dit seizoen onder Ten Hag geen onbetwiste basisspeler en dat lijkt de sterspeler niet goed te kunnen hebben. Onlangs reageerde hij ook zichtbaar boos toen hij gewisseld werd. Hoewel hij de afgelopen weken juist vaker in de basis mocht beginnen, lijkt dat er voorlopig niet in te zitten na de actie van gisteravond.

Ster advertentie
Ster advertentie