Sport

Lucia Rijker opgenomen in de International Boxing Hall of Fame

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Lucia Rijker opgenomen in de International Boxing Hall of Fame

Lucia Rijker wordt opgenomen in de International Boxing Hall of Fame Class van 2020. The Dutch Destroyer, zoals de ex-bokser ook wel genoemd wordt, is een van de weinige vrouwen in de erelijst.

Vrouwen

Naast Lucia Rijker krijgen ook de Amerikaanse Christy Martin en Britse Barbara Buttrick een plekje in de class of fame van 2020. Zij zijn de eerste drie vrouwen ooit om een plekje te krijgen in de erelijst. De organisatie neemt namelijk pas sinds dit jaar vrouwen op in de lijst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrière

Je kent Lucia Rijker tegenwoordig misschien vooral als de harde en tegelijkertijd lieve coach uit Dream School, maar tot 2004 stond ze vooral bekend als 'The Most Dangerous Woman in the World'. De vrouw uit Amsterdam-Noord won jarenlang al haar profwedstrijden: 36 in het kickboksen, 17 in het gewone boksen. Ze won daarnaast vier wereldtitels in het kickboksen en twee in het gewone boksen.

Lucia Rijker was in 2005 ook te zien als actrice in de Oscarwinnende Hollywoodfilm Million Dollar Baby. Ze speelde toen de belangrijke rol van The Blue Bear. Ook was ze achter de schermen de persoonlijke bokscoach van hoofdrolspeelster Hilary Swank.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie