Sport

Jon Jones maakt comeback bij UFC met titelgevecht tegen Ciryl Gane

foto: YouTube/ESPN MMA
  1. Newschevron right
  2. Jon Jones maakt comeback bij UFC met titelgevecht tegen Ciryl Gane

MMA-vechter Jon Jones maakt op 4 maart zijn langverwachte comeback bij de UFC. De Amerikaan staat dan tegenover de Franse Ciryl Gane tijdens UFC 285 in Las Vegas.

Debuut als zwaargewicht

Gane daagde eerder deze week Jones via Twitter uit voor een gevecht. Jones wordt door velen gezien als de beste MMA-vechter ooit. Hij is meervoudig UFC-kampioen in het lichtzwaargewicht, maar maakt nu na jarenlange voorbereiding zijn debuut als zwaargewicht.

Zijn gevecht op 4 maart wordt het eerste optreden van Jones in de Octagon sinds februari 2020. Hij verdedigde toen zijn titel in het lichtzwaargewicht tegen zijn landgenoot Dominick Reyes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek van Francis Ngannou

Dit nieuws betekent tegelijkertijd dat UFC-zwaargewichtkampioen Francis Ngannou zijn titel heeft opgegeven en vertrekt bij de kickboksorganisatie. Hij staat al een lange tijd langs de zijlijn met een knieblessure.

"We hebben Francis een deal aangeboden die hem de beste betaalde vechter in de geschiedenis van onze organisatie zou maken. Meer dan iedereen, maar hij sloeg ons aanbod af", zegt UFC-voorzitter Dana White tijdens een persconferentie.

Ster advertentie
Ster advertentie