Sport

Virgil van Dijk verkozen tot Player of the Season in Engeland

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Virgil van Dijk verkozen tot Player of the Season in Engeland

Het regent dit jaar prijzen in de prijzenkast van Virgil van Dijk. De 27-jarige verdediger van Liverpool werd eerder dit jaar al verkozen tot Player of the Year door zijn collega's en nu gaat hij er vandoor met de prijs voor Premier League Player of the Season van de spelersvakbond PFA.

Player of the Season

De winnaar van de prijs voor Player of the Season wordt uitgekozen door de twintig aanvoerders van de Premier League-clubs, door een panel met experts en door fans. Virgil van Dijk versloeg ploeggenoten Sadio Mané en Mohamed Salah, Bernardo Silva, Sergio Agüero en Raheem Sterling van Manchester City en Eden Hazard van Chelsea in de uitverkiezing. Vorig jaar ging de prijs ook naar Liverpool. Toen mocht Salah 'm in ontvangst nemen.

Tweede Nederlander

Virgil van Dijk is de tweede Nederlander die de PFA Player of the Season wint. Ruud van Nistelrooy ontving de prijs als eerste na het seizoen 2002/2003. Hij is ook pas de vierde verdediger die de award ooit ontvangt. Nemanja Vidic (2x) en Vincent Kompany zijn de overige winnaars.

Ster advertentie
Ster advertentie