STER Advertentie
STER Advertentie

Ziyech over Nouri: "Dan zie je dat lege plekkie en denk je: waarom ben ik blij?"

Ziyech over Nouri: "Dan zie je dat lege plekkie en denk je: waarom ben ik blij?"
ANP

Maandag 30 oktober 2017 - 15:58 uur

Je kunt je de verschrikkelijke beelden misschien nog wel herinneren: in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen zakte Abdelhak Nouri in elkaar. Zijn situatie is stabiel, maar hij heeft wel blijvende hersenschade. De hele situatie doet het team van Ajax enorm veel pijn. Vooral Hakim Ziyech heeft het er moeilijk mee. In een interview met De Telegraaf praat hij openhartig over Nouri. 

impact

"De eerste maand had ik nergens zin in. Niet in praten, niet in trainen, niet in wedstrijden", vertelt de voetballer. "De hele groep heeft het zwaar gehad. Mensen beseffen die impact niet, onderschatten het. Het is ook moeilijk voor te stellen". Ziyech was heel emotioneel tijdens de eerste wedstrijden: "Dan win je, kom je in de kleedkamer, zie je dat lege plekkie en denk je: waarom ben ik blij?"

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

kracht

Hij is door een zware tijd gegaan. Niet alleen zakte zijn vriend Nouri in elkaar, ook overleed zijn vader toen hij tien jaar oud was. "Toen mijn vader overleed, zat er een soort woede in me. Een gevoel van onrecht waarom mij dat overkwam", vertelt de smaakmaker van Ajax. "Dat heb ik achter me kunnen laten door de kracht van de familie Nouri. Als ik zie hoeveel kracht zij uitstralen, dan denk ik: waar maak je je nog druk om, Hakim?"

kampioenschap

Appie hoort nog steeds bij het team. "We dragen hem als team altijd bij ons, zijn kleren en schoenen hangen nog steeds in onze kleedkamer. Alsof hij zo weer kan aansluiten", zegt Ziyech. "Ik zit daarnaast. Het is een apart gevoel, niet te beschrijven". Als Ajax dit jaar kampioen wordt, is dat de 34e keer. Het team wil het kampioenschap aan Nouri opdragen, die speelde met nummer 34. Ziyech heeft alles ondertussen een plekje kunnen geven. "Het lukt steeds beter positief te blijven". 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Deze twee albino-zusjes veroveren Instagram met hun prachtige foto's

  • TVOH-kijkers boos op Lil Kleine na wegstemmen 16-jarige Charine

  • Zus van overleden Fabienne (Over Mijn Lijk): "Ik mis haar positiviteit"

  • Famke Louise werkt samen met Afro Bros op 'Sexy Loca'

  • Inez, Ali B, Kes en Ayoub over viral TVOH-battle: "We zagen dit niet aankomen"

  • Rijden met alcohol op? Dan kan je straks meteen je rijbewijs kwijtraken