Sport

Gouden tips om de WK-poule te winnen

  1. Newschevron right
  2. Gouden tips om de WK-poule te winnen

Het WK begint donderdagavond en er zijn wat trucjes waardoor je de WK-poule zou kunnen winnen. Als je de poule een beetje goed invult, kun je soms best veel geld verdienen. Het blijft gokken op uitslagen, de potentiële wereldkampioen, het aantal kaarten en de topscorer van WK 2018, maar er zijn trucjes waarmee je safe zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitslagen

Wesley Oudijk van Nu.nl is de statistieken van de afgelopen drie WK's ingedoken en heeft de gouden tips voor het wereldkampioenschap in Rusland. Moet je scores invullen? Let dan goed op: "De meest voorkomende uitslagen zijn 1-0, 2-1 en 1-1. De nul komt het meeste voor, dus vul die vaak in. Dus vul bij bijvoorbeeld geen 5-1 in, maar 5-0." Als je een hoge score verwacht, dan kan je volgens de man van de statistieken het beste 3-0 of 4-0 invullen.

Wereldkampioen?

Volgens de statistieken van de afgelopen vier jaar maakt Brazilië volgens Wesley de grootste kans op de titel wereldkampioen voetbal met 21%. Op de tweede plaats staat Spanje met tien procent. De gekke outsiders die ver komen zijn opvallend genoeg Peru en Colombia, volgens de statistieken. "Die hebben volgens de statistieken meer kans om het toernooi te winnen dan Engeland, Frankrijk en Portugal. (..) Peru is het enige land dat de afgelopen twee jaar van Brazilië heeft gewonnen. Dat zou een behoorlijke outsider kunnen zijn op dit WK."

Geen Messi of Ronaldo

Als het om topscorers gaat, dan gokken mensen vaak dat de winnaar van het WK ook de topscorer aflevert, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. De meest genoemde topscorers zijn Neymar en Griezmann en Wesley adviseert ook om één van die twee te kiezen. Messi en Ronaldo kun je volgens hem overslaan als mogelijke topscorer: "Op eindtoernooien laten ze weinig zien. Ronaldo heeft de afgelopen drie WK's drie doelpunten gemaakt en Messi maar vijf in al die jaren." Topscorers maken gemiddeld vijf doelpunten per toernooi.

Gele en rode kaarten

In sommige poules vragen ze ook hoeveel gele en rode kaarten. "De laatste WK's werden het steeds minder gele kaarten, dus als je het gemiddelde pakt dan zijn het 264 gele kaarten. De rode kaarten waren eerst 28 en de vorige keer tien stuks. Ik zou dus onder de tien rode kaarten gaan zitten bij dit WK", adviseert Wesley bij Morad en Shay.

Ster advertentie
Ster advertentie