Sport

Feyenoord, zit dat écht in je DNA?

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Feyenoord, zit dat écht in je DNA?

Voetbalsupporters beweren maar al te graag dat hun club 'in hun bloed' zit. Maar is dat eigenlijk wel écht zo? Feyenoord start binnenkort met een onderzoek. De Rotterdamse club gaat het DNA van verschillende supporters onderzoeken, in samenwerking met Opel.

DNA-onderzoek

Het Grote Feyenoord DNA-onderzoek is volgens presentator en Feyenoordsupporter Sander de Kramer een mooie manier om de clubliefde te onderzoeken. Zitten er overeenkomsten in het DNA van diehard Feyenoord-supporters?

''Voor veel supporters is Feyenoord een belangrijk deel van hun leven. De liefde voor hun club zit diep, diep van binnen. Volgens velen zelfs in hun DNA. Daarom gaan we nu eens echt onderzoeken hoe het zit met die liefde voor Feyenoord. Wie weet ontdekken we een heus Feyenoord-gen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijwillige deelname

Aan het onderzoek kunnen 168 supporters vrijwillig meedoen, die hun wangslijm moeten afstaan. De supporters uit 010 moeten daarnaast een test doen, waaruit blijkt wat voor soort supporter ze zijn. Er zijn zeven typen voorgedefinieerd, meldt Berry Kriesels van onderzoeksbureau Omnigen.

''We kijken ook naar de verschillen tussen supporters die bloedfanatiek zijn en de wereld over reizen om Feyenoord aan het werk te zien en fans die af en toe op de radio naar een wedstrijdverslag luisteren.''

Ster advertentie
Ster advertentie