Sport

Hardloper Dabo helpt Arubaanse tegenstander Busby over finishlijn

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hardloper Dabo helpt Arubaanse tegenstander Busby over finishlijn

Het wereldkampioenschap atletiek in het hypermoderne Khalifa stadion in Doha leverde hardloper Braima Dabo uit Guinee-Bissau geen medailles op. Wat hij wel ontving, was enorm veel respect uit de hele wereld omdat hij hét voorbeeld van sportiviteit heeft gegeven.

Momorabel moment

Dabo hielp vrijdag zijn Arubaanse tegenstander Johnathan Busby over de finish. Het memorabele moment vond in de allerlaatste ronde plaats onder luid gejuich. De Arubaan stond op dat moment op instorten. Het was een hartverwarmend einde van de 5000 meter voor mannen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoofddoel

Braima Dabo vertelde in het interview na de wedstrijd dat hij in ieder geval zijn hoofddoel heeft behaald door Busby te helpen: "Mijn hoofddoel was om mijn land zo goed als mogelijk te vertegenwoordigen en daarom ben ik blij dat ik hem heb kunnen helpen. Ik wist dat ik mijn persoonlijke record niet zou verbreken, dus mijn focus lag vanaf dat moment volledig op het finishen. Ik zag dat hij niet meer op de juiste manier aan het rennen was en de eindstreep niet meer zou halen en daarom besloot ik hem te helpen."

Ster advertentie
Ster advertentie