Sport

Lukaku weer slachtoffer van racisme: "Alleen te stoppen met tien bananen"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lukaku weer slachtoffer van racisme: "Alleen te stoppen met tien bananen"

De Italiaanse journalist Luciano Passirani deed afgelopen weekend een racistische uitspraak over de Belgische topvoetballer Romelu Lukaku. Hij zei dat de spits van Internazionale alleen te stoppen was door hem "tien bananen" te geven. Passirani was bezig met een hele lovende analyse over Lukaku. Zo noemde hij de Belg een van de beste transfers, omdat hij niemand zoals hij ziet bij andere ploegen in Italië: "Hij is sterk en dubbel zo groot als Zapata van Atalanta. (...) Zijn kwaliteiten in één-tegen-één-duels zijn geweldig." Daarna volgde het racistische deel: "als tegenstander val je in zo'n duel op de grond, of je moet hem tien bananen te eten geven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Racisme in Italië

De bizarre uitspraak van Passirani volgt een paar weken na de apengeluiden waarmee de voetballer onlangs nog werd geconfronteerd tijdens de wedstrijd tegen Cagliari. De harde kern van Internazionale reageerde toen met een open brief richting hun nieuwe spits, waarin ze zeiden dat de apengeluiden "als een vorm van respect" waren, omdat de fans van de tegenstander bang voor hem zijn.

Excuses

Luciano Passirani bood in de uitzending nog zijn excuses aan, maar daar was het al te laat voor. Direct na de opmerking onderbrak de presentator hem. De zender bood vervolgens excuses aan voor Passirani's woorden. De zenderbaas kondigde kort daarna aan dat de journalist voorlopig niet meer uitgenodigd zal worden bij toekomstige uitzendingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie